Miten huulista voi pitää huolta eri vuodenaikoina?

Miten huulista voi pitää huolta eri vuodenaikoina?

Monilla on päivittäiset ihonhoitorutiininsa kasvoilleen, mutta unohtavat tästä huulensa. Huulten iho on pehmeämpää, herkempää ja taipuvainen ulkoisten ärsykkeiden aiheuttamille vaurioille. Koska huulissa ei ole talirauhasia, ne tarvitsevat huolenpitoa säilyäkseen hyvinvoivana.

Talvella vs. kesällä

Kesällä vietämme yleensä enemmän aikaa ulkona, jolloin huulet altistuvat auringonvalolle, palamiselle ja kuumuuden ja UV-säteiden aiheuttamille vaurioille. Talvella huulten pehmeys ja hyvinvointi voi olla jopa vaikeampi säilyttää, kun huulet altistuvat suurille lämpötilanvaihteluille (ulkona on kylmä, sisällä lämmin). Keskuslämmitteiset kodit ja toimistot (jotka voivat olla ilmaltaan erityisen kuivia) ja kylmät talvituulet vievät vievät oman osansa huulten terveydeltä. Muista että myös talven kylmyydessä UV-säteiltä kannattaa suojautua.

Tähän on listattu 7 vinkkiä huultenhoitoon sekä kesään että talveen. Nämä auttavat sinua säilyttämään hyvinvoivat huulet vuodenajasta huolimatta:

  • Älä nuole huuliasi! Sylki vie haihduttuaan huulten kosteuden ja tekee kuivuusongelman vain pahemmaksi.
  • Juo paljon nesteitä – erityisesti vettä – jolloin kosteustasapainosi säilyy.
  • Käytä kosteuttavaa huulivoidetta, joka pitää kosteuden huulissa ja pysyy huulillasi pitkään. Käytä halutessasi tuotetta, jolla on laajakirjoinen UV-suoja, vähintään SPF 15. Ei ainoastaan auringossa, vaan joka päivä.
  • Kiiltävät huulipunat, tai korkeakiiltoiset huulituotteet voivat olla erityisen haitallisia huulille, sillä ne voivat vetää puoleensa UV-säteitä. Kokeile 3-kerroksista menettelyä, jossa levität huulille ensin aurinkosuojan sisältävää huulivoidetta, sitten värillistä huulipunaa, ja lopuksi vielä kiiltoa.
  • Kuori huulten ihoa esimerkiksi seoksella, jossa käytät yhtä suuren määrän ruskeaa sokeria, vettä, suolaa ja hunajaa.
  • Suojaa kasvosi. Erityisesti talvella tuulisina päivinä huolehdi että sinulla on huivi tai muu vaatekappale, jolla voit suojata myös huulesi.
  • Käytä ilmankosteuttajaa tiloissa, joissa on kuiva ilma. Näin ihosi ja huulesi saavat paremmin kosteutta.