Terve ja hyvinvoiva iho

Terve ja hyvinvoiva iho

Haluaisitko pehmeämmän ihon? Yhdistä nämä vaiheet päivittäiseen ihonhoitoosi, niin huomaat eron.

Päivittäinen ihonhoito

1. Puhdista kasvosi aamuin illoin.

Käytä hellävaraista puhdistustuotetta, joka sopii ihotyypillesi (rasvainen, kuiva tai sekaiho). Ihosi puhdistuu rasvoittumisesta, pölystä, liasta, aurinkovoiteista ja siitepölystä.

2. Kosteuta.

Kun peset kasvosi, levitä heti kasvoille tarkoitettua kosteusvoidetta ja levitä vartalollesi suihkun jälkeen kosteuttavaa vartalovoidetta. Tämä auttaa ihoasi näyttämään ja tuntumaan pehmeältä ja sileältä, mikä voi myös vähentää ryppyjen ilmaantumista.

3. Säilytä kosteustasapaino.

On hyvin tärkeää juoda tarpeeksi vettä JOKA päivä. Hyvä nesteytys auttaa kosteuttamaan ihoa, ja pitää sen pehmeän ja sileän tuntuisena ja näköisenä.

4. Käytä aurinkosuojavoiteita ja vältä auringonottoa.

Voit tehdä asioita välttyäksesi ihon ennenaikaiselta vanhenemiselta, rypyiltä ja ihosyövältä: on tärkeää käyttää runsaasti ja säännöllisesti aurinkovoidetta, sekä välttää auringonottoa.

 5. Syö terveellisesti.

Ravinnolla on merkittävä vaikutus ihoosi. Omega-3 -rasvahappoja sisältävä ruoka, kuten oliiviöljy, lohi, pähkinät ja mantelit, sisältävät ihollesi tärkeitä ravintoaineita, jotka voivat edistää ihosi säilymistä terveenä ja sileänä ikääntyessäsi.

6. Kuori hellävaraisesti.

Ihosi uudistuu noin 30 päivän välein. Jos vanhaa solukkoa kertyy iholle, seurauksena voi olla samea ja näppyläinen iho. Kuorinta auttaa ihon pysymistä raikkaan näköisenä, ja ihonhoitotuotteet pääsevät vaikuttamaan paremmin. Käytä joko valmista kuorintavoidetta, tai valmista kuorintavoide itse kotona. Kasvojen ihon kuorinta täytyy tehdä erityisen hellävaraisesti. Käytä mieluummin tuotteita, joissa rakeet ovat pyöreitä kulmikkaiden sijaan. Nämä voivat olla liian rajuja herkälle iholle. Selän, käsien ja jalkojen iho sietää voimakkaampia kuorintatuotteita. Kasvoille riittää yleensä kerran tai kaksi viikossa tapahtuva kuorinta. Vartalokuorinnan suihkussa voi tehdä useammin, riippuen miten ihosi reagoi siihen.